Followers

Sunday, January 31, 2016

Crochet Cozy Bottle Holder

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Selamat berhujung minggu semua..hari untuk bersantai bersama keluarga dan anak-anak juga diri sendiri, betul tak?


Terpanggil untuk buat cozy bottle holder ni sebab dah trending dalam group kait (",).. a good reason to start new project right..



Emblishment - buah anggur crochet

Hahaha kurang sesuai - kene buat tinggi lagi


"Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm."
Winston Churchill

Friday, January 15, 2016

Crochet Handphone Pouch/Case


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Alhamdulillah kita dah melangkau tahun baru 2016..tahun baru hijrah sudah dan tahun baru masihi pun sudah..


Apa azam tahun nie? Atau sambung azam tahun lepas? (",).. apa-apa pun moga berjaya k..


Entry pembukaan untuk 2016 adalah HP pouch/case..tak besar, muat saiz hp saya Samsung Corby (ada lg ker org pakai nie (",)..hehehehe..warna adalah pilihan saya adalah magenta dan putih..make up sikit dengan button, crochet flower dan manik sikit..



Close up sikit


Oklah sampai jumpa lain kali k..


"Good things come to people who wait, but better things come to those who go out and get them." --Anonymous











Wednesday, December 30, 2015

Tirai Katil Lagi - Warna Cream Pulak


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...



Saya berkesempatan untuk menyiapkan tirai katil lagi..tempahan kali ini daripada Kak Ila Kampung Jawa..dekat je dengan rumah saya..


Testing di rumah




Saya sempat testing di rumah Kak Ila..terima kasih kak sebab benarkan saya testing2.. (",)
Theme is pastel color, Kak Ila dah siap beli bunganya..tapi cadar blom tukar la sebab order was delivered on Deepavali holiday..majlis lambat lagi..

Unfortunately saya tak dapat nak menghadiri majlis Kak Ila pada 20 Disember 2015, yang dibuat di Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam..

Untuk pengantin, Selamat Pengantin Baru, Moga Bahagia till Jannah..Untuk Kak Ila, terima kasih kerana sudi tempah dengan saya..



Friday, October 23, 2015

Crochet Edge @ Doily Again


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Crochet edge @ doily..harap sudi layan jelah gambar-gambar kat bawah ni, takder idea nak membebel.. :)









"Forget what hurts you, but never forget what it taught you"

Wednesday, October 14, 2015

Tirai Katil Tiang - Warna Putih


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Tirai untuk katil bertiang - warna putih untuk majlis tunang..Alhamdulillah majlis telah  berlangsung pada 27/09/2015 yang lalu di Klang..semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..










Terima kerana kepada Kak Leila kerana sudi menempah dan share gambar
dengan saya.. :)


Thursday, August 27, 2015

Crochet Doily

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...




Happy Crocheting..

"The quality of your thinking determines the quality of your life".


Monday, August 24, 2015

Wordless Monday...


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Gembira hati hari nie..sebabnye??? Jeng jeng jeng..

Benang yang sy order dah sampai.. :)


First time order benang import..nak juga merasa dan tengok hasil kait benang import..saya beli tak banyak, cuma 6 balls sjer..cukuplah sebagai permulaan..


Geng Merah


Geng hijau


Solo je - mix blue




Dapat free





Benangnya memang lembut..saiz sama macam benang Minlon/Nona..kalau tak silap nama benang ialah "baby cashmere"

ermmm nak buat apa yer..masih di fikir-fikirkan..

Kalau nak order, bolehlah google "Ladybug Craft"..



"The fragrance of flowers spreads only in the direction of the wind. But the goodness of a person spreads in all directions"





Friday, June 26, 2015

Crochet Soccer Hat Lagi - Warna Hijau Pulak !!

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...


Order kali yang ketiga daripada officemate ... alkisahnya sebelum ni request utk topi bola dan utk gegel ... KLIK DISINI dan KLIK DISINI







Her son request for green color this time ..


Kalau berminat, boleh whatsapp 011-32001519 yer ...






Monday, May 18, 2015

Birthday Celebration for May 2015

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Hari ini berkesempatan membuat sambutan hari lahir utk rakan sekerja.. ada 2 orang untuk bulan Mei..actually this event just started this year..kami akan celebrate birthday ikut bulan..my birthday which was falls on February was over but no photo was save at that moment..tak ingat nak posting dalam blog .. :( 

1st card..happy belated birthday




2nd card...advance happy birthday







Birthday cake..tempah dengan ofismate jugak..

Beside cake, we order McD for lunch ... hopefully this will continue till end of this year and perhaps for years ahead... :)







"What you do today can improve all your tomorrows"







Monday, May 4, 2015

Crochet Hat - Its Soccer Time

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Permintaan daripada rakan sekerja untuk crochet soccer hat..pernah order crochet untuk anak perempuannya sebelum ni KLIK DI SINI ..

Bila tanya en. Google, dapat la diagram utk topi bola ni..tapi bila cuba buat, alamak tak sesuai la sebab kecik..mungkin diagram tu utk benang besar..

So selepas sesi 'try and error', alhamdulillah siap dan menjadi..

Pandangan dari atas




Model tetap blog nie :)

Anak saya ni 3 tahun..Warna bola yang universal - hitam dan putih..


Rasa macam nak buat warna merah atau kuning hitam .. cer teka pasukan mana? :)

Kalau ada sesiapa yang berminat boleh whatsapp 011-32001519 yer..

Wednesday, April 29, 2015

Curi-curi Memanik

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Curi-curi masa memanik ..






Yang ni kat lengan baju, kaki baju blom siap lagi...


Tapi baju dah pakai melaram masa majlis resepsi adik ipar di Kuching... :)





"Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep"
  by Scott Adams



Friday, April 10, 2015

Mari Kumpul Salam Akhirat - Sanggar Suri

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Salam Jumaat semua...

Dimana nak mulakan yer..saya bukanlah pandai sangat bercerita dan menulis..sebab tu blog saya nie pendek, ringkas dan straight to the point..tiada bebelan atau cerpen-cerpen panjang berjela..

Sebenarnya dah lama nak tulis perihal blog SANGGAR SURI dalam blog saya nie..ada beberapa hal begitu menarik perhatian hati kecil saya..mereka adalah "UNSUNG HERO AND HEROIN", membantu tanpa henti, tanpa mengenal batas sempadan dan penat lelah..halangan can cabaran yang ditempohi menguatkan lagi semangat juang mereka untuk meneruskan usaha murni mereka membantu orang susah, OKU, ibu tunggal dan sebagainya..

Saya bertemu dengan blog SANGGAR SURI secara kebetulan..biasalah dulu saya rajin 'blogwalking' di alam maya - mencari idea dan belajar tentang craft..

Pada mulanya saya saja-saja letakkan blog SANGGAR SURI dalam bloglist saya, supaya saya boleh ikuti perkembangannya dan dengan harapan ada yang klik pada link tersebut..mana tau ada nak menderma..tapi setiap kali membaca update entrynya, tidak dapat disangkal kesungguhan dan kesanggupan mereka membantu mereka yang memerlukan...


Konsep pendekatan yang saya rasa lebih praktikal-tanya pada diri sendiri - mengapa, siapa, di mana, apa yang boleh dibantu/tolong.. bukan menuding jari dengan "kenapa orang tu tak buat, mengapa dia tidak dibantu, dimana orang tu"..


Insyallah tiap misi akan di update dengan details (jumlah dana terkumpul & dibelanjakan, penerima, progress, dll)..mereka ada beberapa misi yang disokong oleh rakan-rakan seperjuangan seperti Tabung Susu, Misi Pembangunan Madrasah & Tahfiz, bantuan fakir miskin dan asnaf..

Jadi saya menyeru, jemputlah singgah di blog mereka, baca dan beleklah setiap lembaran coretan mereka..sememangnya mereka serius membina jambatan akhirat..semoga kita sama-sama dapat share dalam saham ini juga..Amin Ya Rabbal 'Alamin..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...