Followers

Thursday, November 20, 2014

Jom Minum Air Serai

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Kalau baca tajuk kat atas, macam berkempen la pulak..apa salahnyer kan..sebab untuk kebaikan..




Serai merupakan antara bahan masakan tambahan yang digemari - masak lemak, asam pedas, tomyam, ayam goreng berempah, sebarang masakan paprik, dan sebagainya lah..

Apa kata kali ni kite buat air pulak..sebenarnya banyak kelebihan air serai ni, boleh

Saya pun baru mencuba minum air serai nie..cara saya buat air serai :

Ambil 7 batang serai dan bersihkan..lepas tu, ketuk semua serai kemudian potong kecil-kecil..lastly just rebus dalam air ikut sukatan yang digemari..dah sejuk masukkan dalam peti sejuk supaya tahan untuk beberapa hari..minumlah segelas sehari..

Biasanya satu bekas air 1.8l saya cukup untuk 5-7 hari..walau bagaimanapun kesannya macam makan jamu tau..badan rasa/cepat panas..so kurangkan kepekatan@sukatan kalau terlebih panas..

Alhamdulillah testimoni 'live' saya - badan lesu, lemah, penat, sakit2 pinggang@badan berkurangan..dan memberi tenaga..jangan minum sebelum tido sebab anda akan berjaga nanti!!

Mudah dan jimatkan...selamat mencuba... :)
 

Friday, October 10, 2014

Crochet Hat

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...

Ini cerita lama sebenarnya..I used this crochet hat to cover my baby's head whenever its raining.. tapi masa dia baby lagi la..sekarang ni dah x muat..


Sebelum ni topi ni tak 'bermata' lagi..




Selepas di'make-up', baru nampak ohsem sikit .. :)







Planning want to make new one for her but time is very limited..Insyaallah akan diusahakan juger sayang .. :)


Thursday, September 18, 2014

The Subtle Love


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...






Wednesday, August 20, 2014

Tutorial - Paper Flower II

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..



Another simple tutorial how to make paper flower..












Selamat mencuba...




Thursday, July 24, 2014

Mama You Are Queen Of My Heart


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..







Thursday, May 1, 2014

Tutorial - Paper Flower I

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Hari ini saya kongsikan tutorial mudah utk buat paper flower..saya pun masih belajar, semoga ilmu sedikit ini memberi manfaat..






Mudahkan..Selamat mencuba..




Tuesday, April 15, 2014

Happy Birthday Nabila

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..

Hari ini adalah birthday anak saya yang ke-2 - Nabila..Sebenarnya awal-awal dia dah pesan nak kek "Bebaskan" semasa ternampak kat kedai kek kat sini..Kek cap apa tu..he3 ala kek tema citer "Frozen" tu...






Kek "Frozen" & KFC


Goodies untuk kawan-kawannya di taska..

Happy Birthday Sayang..mama doakan anak mama ni berjaya dunia dan akhirat..
amin...


Wednesday, February 5, 2014

Order Kuih Ros Paling Banyak

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Ini adalah order kuih ros yang paling banyak yang saya terima setakat ini..customer order 1500 pcs tapi saya cuma berjaya siapkan 1000 pcs sahaja..nasib baik customer ok jer..saya letakkan dalam 3 tin biskut timbang but sadly ini sahaja yang sempat saya snap photo - buah tangan untuk customer..


Berbekas juga la tangan sebab kena kuali panas..huhuhu


Alhamdulillah majlis perkahwinan telah berlangsung pada 02/02/2014.

Berminat sila hubungi/sms : 019-2185581 / WhatsApp - 019-2643508

Monday, December 30, 2013

Order Makcik Ros Lagi

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Order daripada rakan sepejabat..
 
 
 
Terima kasih daun keladi, lain kali order lagi yer..
 
Sesiapa berminat, boleh sms 019-2185581 / Whatsapp 019-2643508...
 
 
 

Friday, December 27, 2013

Tutorial - How To Crochet

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
A few months ago, someone text and asked me to teach her how to crochet - more likely opening a crochet class(???).. Unfortunately due to unforeseen circumstances, it doesn't happen at all..I had lost her number too and I was wondering if she still interested on it.. :)
 
So I adding few links here for anyone who wish to learn crochet..I found that this site is very useful even to me!! This site have lots of tutorial (on YOUTUBE as well)..
 
  
 
 
Ok cukuplah dulu..cuba yer, kita sama belajar sebab saya pun masih dalam proses memperbaiki dan menambah kemahiran crochet saya..
 
Happy Crocheting!!!
 

Friday, December 13, 2013

Kuih Ros - Order Drpd Johor

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Order drpd Johor..nasib baik abang dia kerje dekat dengan tempat kerja saya..jadi by hand sahaja..semuanya dalam 11 bekas, tapi cuma 2 gambar ini je yang saya snap..
 


 
Cantik berseri tak kak ton.... :)
 
Sesiapa berminat, sila call/sms 019-2185581 @ WhatApps 019-2643508..Saya prefer collect by hand..Kalau pos, saya takut sampai ke tangan dah hancus semuanya.. :(
 
additional pic, terima kasih kpd tuan punya order.. 
 
 
 
 
thanks dear..Selamat Pengantin Baru, moga bahagia hingga akhir hayat..
 
 


 
 

Saturday, November 16, 2013

Crochet Edge

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Crochet edge @ doilies..
 
 


 
Nice or not ???
 

Monday, November 11, 2013

Happy Birthday Anak Mama

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Happy Birthday to my beloved daughter Elly Nadia Maisarah..Dah 6 tahun anak mama ni..
Semoga menjadi anak yang solehah, berjaya dan bahagia dunia dan akhirat..

 
In action - with her birthday cake

Birthday present
 
Birthday cake
 


Mama love you so much..Iyalah sapa yang tak sayang anakkan...
 

Wednesday, November 6, 2013

Tirai Untuk Katil Bertiang

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Permintaan rakan sekerja untuk tirai @ langsir untuk katil bertiang..8 keping untuk 4 penjuru katil.. 
 
 
 
 
Bila dah siap pasang, sebijik macam dalam gambar di atas.
 
Terima kasih di atas sokongan akak yer..
 

Thursday, October 31, 2013

Retirement Card for Our Collegue

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Simple retirement card for our colleague..
 


 
 
We did gave him a watch as a souvenir but I forgot to snap a photo..
 
Happy Retirement Pakcik!!!
 

 

Wednesday, October 2, 2013

Colorful Kuih Ros

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Lama dah tak buat entry baru dek kerana kelembapan internet..banyak topik nak di entry tapi tak kuasa nak melayan internet yang lembab mcm siput ni..



Cantik tak kuih ros kat atas? Idea drpd adik saya..kami ada ambil tempahan menjelang raya lepas..


Sesiapa yang berminat bolehlah hubungi @ SMS says di 019-2185581..insyaAllah harga berpatutan dan boleh dirunding..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...