Followers

Wednesday, January 2, 2019

Tempahan Order Sarung Telur Crochet

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...
Alhamdulillah permulaan untuk tahun 2019. Tempahan drpd cikgu di sebuah sekolah di Kota Samarahan, 50pcs sarung telur crochet lejen dengan warna tema hijau dan blue torquise. 



Katanya bukan untuk majlis istimewa, hanya sebagai cenderahati sempena peralihan tahun disamping sedikit jamuan utk keluarga dan kenalan. Pada saya, X kisah apa majlis pun, tanda ingatan dan terima kasih tuan rumah patut dihargai.. betui dak?

Berminat untuk menempah? Ws 01132001519 je..









Tuesday, November 13, 2018

2nd project for craftee - Didi hat

Alhamdulillah.
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Backdated post.. my 2nd involvement with craftee..topi tema Didi & Friends
Simple je.. dan alhamdulillah dah sampai ke tangan penerima..
Model tetap & volunteer (",)

Kali kedua ni pun saya ambik satu request je.. takut tak sempat nak siapkan..














Sunday, September 2, 2018

Sarung telur crochet lejen

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Sarung Kait ni saya buat berdasarkan tutorial dlm Facebook, tapi terpaksa adjust sikit sebab tak berapa faham tutorialnya..dulu2 femes bekas telur crochet nie terutamanya untuk majlis kawin..pastu dulu2 kait sendiri, xde nak tempah2.. gigih bakal pengantin dan mak pengantin kait sarung telur ni beberapa bulan sebelum majlis..lagi satu, alas dulang pun pakai kait..lepas majlis kawin, alas dulang crochet boleh buat chairback..Kira 2 in 1 la Kan..
Pendek kata memang bizi la keluarga bakal pengantin..

Sesuai dengan peredaran masa, walaupun x sefemes dulu tapi masih ada yang minat dengan sarung telur crochet nie.. alhamdulillah sekarang ramai crocheter yang ambik tempahan buat sarung telur crochet ni dengan harga yg berpatutan.

Berminat untuk tempahan, boleh ws saya di 01132001519 yer..




Monday, August 27, 2018

Sebarang pertanyaan, pls ws 01132001519

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...
Untuk sebarang pertanyaan @ tempahan, sila ws saya di 01132001519 yer..kadang jarang buka blog nie..ada comment yg saya perasan dah lama.. jadi digalakkan sangat utk ws yer utk fast response..thanks..










Monday, July 30, 2018

Crochet Pensil Case

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...
Alhamdulillah hari ini dapat serahkan tempahan drpd ustazah di sekolah anak.. 2 Pensil case bernama..dah overdue sebenarnya, sepatutnya sebelum 15/7  kena serahkan..tp apa na buat, X siap lg...
Mula2 nama tu saya nak gunakan alphabet button dr felt..boleh beli di Mr Diy je..tp bila acu kat pensil case, tak muat pula.. alphabet besar...huhuhu..
Jadi terpaksalah order online utk alphabet button..


Beli online dgn Amal Creative..

Oklah semoga bertemu lg di lain kesempatan..adiĆ³s amigos....













Sunday, December 24, 2017

My 1st project for Craftee

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Beberapa bulan lepas sy ada join group yg dikenali sebagai "CRAFTEE'..Basically it's a support group for cancer kids @ hospital Kuala Lumpur.. So kami buat project 'topi utk budak botak'.. Sebab lepas buat rawatan kemoterapi, rambut anak-anak ini akan gugur.. So they can cover their baldness with our hats..

Mostly, memang craftee buat hats mengikut permintaan anak-anak nie.. Alhamdulillah semua craftee buat yg terbaik untuk mereka..



Garang sangat ke hat saya nie? 

Monday, October 2, 2017

Crochet roses


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...


Wordless Monday....









Friday, January 13, 2017

Crochet Hat Again - for below 1 year...

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Bila nak mengait, tak semestinya ikut diagram atau paten..bagi saya lagi seronok kalau kita explore benda-benda baru..ada try and error..
Topi ni saya kait try and error session..

Nota untuk stiches kat atas.
Untuk ukuran = ukur lilit kepala, just kait DC sahaja..bila dah complete baru start shell stiches sampai panjang yg dikehendaki..saya suka topi yang tutup telinga, just nice..
I have some magenta color to complete.. (",)
Selamat mencuba..





Tuesday, January 10, 2017

Doily Corak Nenas - Repost

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...


Posting pertama untuk 2017..re-porting doily yang saya buat beberapa tahun dulu..saya suka pada pecahan-pecahan corak nenas nie..doily ni boleh dibesarkan dengan menambah pada circle hujung sahaja..


Yang ini saya buat guna benang Minlon family-halus benangnya..masa ni bujang lagi, so boleh la nak mengait guna benang halus..kalau sekarang, tak dapat la..kalau tak silap, x habis sebuku benang..Tak ingat dah.. (",)

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...