Followers

Monday, April 11, 2016

Kelas Mengait Jarum Satu (Crochet) Shah Alam = 23/04/2016

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...

Di sini saya nak mengajak anda yang berminat untuk mempelajari seni kait jarum satu (crochet), details as below :


Beginners are welcome..sesiapa yang berminat, sila Whatsapp sahaja yer..

Mai kita belajar crochet bersama-sama.. (",)


Monday, April 4, 2016

Crochet Life - Tutorial Website I Love

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...


Alhamdulillah kita dh masuk bulan April 2016..insyaAllah lagi 2 bulan Ramadan akan menjelma..dan Sabtu nie 9/4/2016 adalah 1 Rejab 1437H..Jadi bolehlah kita baca doa bulan Rejab..



Ok, back to citer crochet..terima kasih pada kawan-kawan dalam "Geng Kelab Mengait" yang suka dan banyak share paten, tutorial, gambar..

So salah satu website tutorial yang begitu menarik adalah - CROCHE

Tutorial dalam website adalah dalam bentuk gambar, maknanya die tunjuk step by step macam mana nak kait satu-satu paten..insyaAllah senang difahami dan diikuti..

So jangan lupa singgah yer..

Selamat Mengait..


Monday, March 28, 2016

Order - Cozy Bottle Holder


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...



Order daripada rakan sekerja..nak warna yang sesuail untuk "gegirl"..



Nampak tak - gatai tangan jahit manik sikit..


Bunga kembang setaman


Versi photogrid..makin mengancam bila di 'touch up'.. (",)

#gengkait  #crochet


I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work."
--Thomas A. Edison

Tuesday, March 15, 2016

Crochet Cozy Bottle Holder


 Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Alhamdulillah berjaya menyiapkan 'cozy bottle holder'..this is for my 2nd girl..
request warna purple, biru dan pink..




Instagram versi biru..(",)


At this moment, nak buat untuk kakak pulak..InsyaAllah saya kongsikan bila dah siap..
Selamat Mengait, Jangan Jemu yer...



"When you stop chasing the wrong things, you give the right things a chance to catch you." --Lolly Daskal

Thursday, February 25, 2016

Liplap Liplap Si Cantik Manis


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...



Siap upload gambar atas, search la gambar lain untuk upload lagi..search punya search tapi tak jumpa pulak..maybe dah delete la tu - sengaja @ tidak sengaja.. (",)
Nampaknya guna gambar atas jelah, malas nak tangkap gmbr lagi..

Sempoi je maniknya, saja2 nak mahirkan memanik..practise make perfect right? Banyak lagi yang perlu dipelajari..


"Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people." --Eleanor Roosevelt

Sunday, January 31, 2016

Crochet Cozy Bottle Holder

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

Selamat berhujung minggu semua..hari untuk bersantai bersama keluarga dan anak-anak juga diri sendiri, betul tak?


Terpanggil untuk buat cozy bottle holder ni sebab dah trending dalam group kait (",).. a good reason to start new project right..



Emblishment - buah anggur crochet

Hahaha kurang sesuai - kene buat tinggi lagi


"Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm."
Winston Churchill

Friday, January 15, 2016

Crochet Handphone Pouch/Case


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Alhamdulillah kita dah melangkau tahun baru 2016..tahun baru hijrah sudah dan tahun baru masihi pun sudah..


Apa azam tahun nie? Atau sambung azam tahun lepas? (",).. apa-apa pun moga berjaya k..


Entry pembukaan untuk 2016 adalah HP pouch/case..tak besar, muat saiz hp saya Samsung Corby (ada lg ker org pakai nie (",)..hehehehe..warna adalah pilihan saya adalah magenta dan putih..make up sikit dengan button, crochet flower dan manik sikit..



Close up sikit


Oklah sampai jumpa lain kali k..


"Good things come to people who wait, but better things come to those who go out and get them." --Anonymous











Wednesday, December 30, 2015

Tirai Katil Lagi - Warna Cream Pulak


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...



Saya berkesempatan untuk menyiapkan tirai katil lagi..tempahan kali ini daripada Kak Ila Kampung Jawa..dekat je dengan rumah saya..


Testing di rumah




Saya sempat testing di rumah Kak Ila..terima kasih kak sebab benarkan saya testing2.. (",)
Theme is pastel color, Kak Ila dah siap beli bunganya..tapi cadar blom tukar la sebab order was delivered on Deepavali holiday..majlis lambat lagi..

Unfortunately saya tak dapat nak menghadiri majlis Kak Ila pada 20 Disember 2015, yang dibuat di Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam..

Untuk pengantin, Selamat Pengantin Baru, Moga Bahagia till Jannah..Untuk Kak Ila, terima kasih kerana sudi tempah dengan saya..



Friday, October 23, 2015

Crochet Edge @ Doily Again


Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...


Crochet edge @ doily..harap sudi layan jelah gambar-gambar kat bawah ni, takder idea nak membebel.. :)









"Forget what hurts you, but never forget what it taught you"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...