Followers

Thursday, May 1, 2014

Tutorial - Paper Flower I

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Hari ini saya kongsikan tutorial mudah utk buat paper flower..saya pun masih belajar, semoga ilmu sedikit ini memberi manfaat..






Mudahkan..Selamat mencuba..




Tuesday, April 15, 2014

Happy Birthday Nabila

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..

Hari ini adalah birthday anak saya yang ke-2 - Nabila..Sebenarnya awal-awal dia dah pesan nak kek "Bebaskan" semasa ternampak kat kedai kek kat sini..Kek cap apa tu..he3 ala kek tema citer "Frozen" tu...






Kek "Frozen" & KFC


Goodies untuk kawan-kawannya di taska..

Happy Birthday Sayang..mama doakan anak mama ni berjaya dunia dan akhirat..
amin...


Wednesday, February 5, 2014

Order Kuih Ros Paling Banyak

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Ini adalah order kuih ros yang paling banyak yang saya terima setakat ini..customer order 1500 pcs tapi saya cuma berjaya siapkan 1000 pcs sahaja..nasib baik customer ok jer..saya letakkan dalam 3 tin biskut timbang but sadly ini sahaja yang sempat saya snap photo - buah tangan untuk customer..


Berbekas juga la tangan sebab kena kuali panas..huhuhu


Alhamdulillah majlis perkahwinan telah berlangsung pada 02/02/2014.

Berminat sila hubungi/sms : 019-2185581 / WhatsApp - 019-2643508

Monday, December 30, 2013

Order Makcik Ros Lagi

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Order daripada rakan sepejabat..
 
 
 
Terima kasih daun keladi, lain kali order lagi yer..
 
Sesiapa berminat, boleh sms 019-2185581 / Whatsapp 019-2643508...
 
 
 

Friday, December 27, 2013

Tutorial - How To Crochet

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
A few months ago, someone text and asked me to teach her how to crochet - more likely opening a crochet class(???).. Unfortunately due to unforeseen circumstances, it doesn't happen at all..I had lost her number too and I was wondering if she still interested on it.. :)
 
So I adding few links here for anyone who wish to learn crochet..I found that this site is very useful even to me!! This site have lots of tutorial (on YOUTUBE as well)..
 
  
 
 
Ok cukuplah dulu..cuba yer, kita sama belajar sebab saya pun masih dalam proses memperbaiki dan menambah kemahiran crochet saya..
 
Happy Crocheting!!!
 

Friday, December 13, 2013

Kuih Ros - Order Drpd Johor

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Order drpd Johor..nasib baik abang dia kerje dekat dengan tempat kerja saya..jadi by hand sahaja..semuanya dalam 11 bekas, tapi cuma 2 gambar ini je yang saya snap..
 


 
Cantik berseri tak kak ton.... :)
 
Sesiapa berminat, sila call/sms 019-2185581 @ WhatApps 019-2643508..Saya prefer collect by hand..Kalau pos, saya takut sampai ke tangan dah hancus semuanya.. :(
 
additional pic, terima kasih kpd tuan punya order.. 
 
 
 
 
thanks dear..Selamat Pengantin Baru, moga bahagia hingga akhir hayat..
 
 


 
 

Saturday, November 16, 2013

Crochet Edge

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Crochet edge @ doilies..
 
 


 
Nice or not ???
 

Monday, November 11, 2013

Happy Birthday Anak Mama

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Happy Birthday to my beloved daughter Elly Nadia Maisarah..Dah 6 tahun anak mama ni..
Semoga menjadi anak yang solehah, berjaya dan bahagia dunia dan akhirat..

 
In action - with her birthday cake

Birthday present
 
Birthday cake
 


Mama love you so much..Iyalah sapa yang tak sayang anakkan...
 

Wednesday, November 6, 2013

Tirai Untuk Katil Bertiang

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Permintaan rakan sekerja untuk tirai @ langsir untuk katil bertiang..8 keping untuk 4 penjuru katil.. 
 
 
 
 
Bila dah siap pasang, sebijik macam dalam gambar di atas.
 
Terima kasih di atas sokongan akak yer..
 

Thursday, October 31, 2013

Retirement Card for Our Collegue

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga...
 
Simple retirement card for our colleague..
 


 
 
We did gave him a watch as a souvenir but I forgot to snap a photo..
 
Happy Retirement Pakcik!!!
 

 

Wednesday, October 2, 2013

Colorful Kuih Ros

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..


Lama dah tak buat entry baru dek kerana kelembapan internet..banyak topik nak di entry tapi tak kuasa nak melayan internet yang lembab mcm siput ni..



Cantik tak kuih ros kat atas? Idea drpd adik saya..kami ada ambil tempahan menjelang raya lepas..


Sesiapa yang berminat bolehlah hubungi @ SMS says di 019-2185581..insyaAllah harga berpatutan dan boleh dirunding..

Tuesday, June 4, 2013

Alhamdulillah..

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..
 
Alhamdulilah, proses pindah rumah dah selesai..walaupun ada lagi proses unpacking yang tertangguh dan memang ditangguh dan tak tahu akan tergendala sehingga bila..big thanks to Google and Mudah.com for your kind assistance...
 
Guest what? We were moving to the place that we used to stayed before..of course its not same location but somehow same area..masa pindah ke Puncak Alam dulu tak terfikir yang kami akan kembali ke sini lagi..itulah ketentuan Allah yang memang kita kadang-kadang tak terduga..
 
Oklah, semoga kita dapat bertemu lagi yer insyaAllah..

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..
 
Wordless Thursday..Just wanna wish all teachers, tutors, lecturers......
 
 
"Happy Teacher's Day"
 
 
 
 
 

Monday, April 29, 2013

Tolong Saya Cari Rumah Sewa!!

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...
 
Ni entri express..Sesiapa yang ada maklumat tentang rumah untuk disewa sekitar Klang - Bukit Raja, Meru, Kampung Jawa, Jln Haji Sirat dan kawasan sekitarnya, harap boleh pm saya..saya tengah cari rumah sewa untuk kemasukan May 2012..Budget sewa bulanan dalam >rm600..ha3, ada ke sewa semurah itu..kalau tengok dalam Mudah.com, amboi sewa semuanya mahal-mahal..oh ya, apartment tak nak yer..kalau ada rumah kampung pun boleh dipertimbangkan..anyway kalau ada rezeki insyaAllah dapat yer tak..
 
so jangan lupa pm saya yer..
 

Sunday, April 28, 2013

My Flower Quilt - Yoyo Fabric

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang tidak terhingga...

kali ini saya nak kongsikan flower quilt ni, craft turun-temurun...from my grandma to my mom and to me...to anak-anak saya? well, tak tahu lagi sbb mereka nie kecik lagi...senang dan simple je buatnye...gunakan kain yang tidak begitu tebal supaya bunganya kemas dan cantik...maaf sebab gambar kurang memuaskan, guna kamera hp 2MP jer..

1) Mula-mula, gunting kain berbentuk bulat dan sama saiz secukupnya. 

2) Selepas itu, lipat ke dalam sedikit dan jahitkan keliling. Bila dah siap jahit macam kat atas ni, tarik dan ketatkan benang sebelum matikan jahitan.

3) Ini adalah bentuk dan hasil selepas dijahit. Buat seberapa banyak yang diperlukan.

4) Untuk sambungkannya, mula-mula ambil 2 ketul dan jahitkan hujung bersama (jahit sikit jer). Ulanglah proses jahit menjahit ni sampai habis. Corak dan bentuk boleh dibuat mengikut kreativiti masing..

Kat bawah ni adalah sebahagian hasil tangan saya..boleh buat lapik tv, radio, CD player and even tablecloth...ada yang saya gunakan kain lebihan menjahit dan ada kain yang saya beli...


yang di atas ni tengah dalam proses, he3 tak tahu bila nak siap nie

Jadi, selamat mencuba...terutamanya kepada tailor, mesti banyak kain lebihkan...boleh buat quilt nie...atau ada sesiapa nak derma kain perca kat saya? Kain dah nak habis nie  ;) ...he3
 

Thursday, April 18, 2013

Introduction to Year 2013

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..
 
Introduction Year 2013?? Tahun 2013 dah 4 bulan berlalu la mek..Inilah first entry utk tahun 2013..Lambat sangatkan entry intro..Apa nak buat, kekangan masa plus internet line yang lembap..
 
Sorotan kebelakang nampaknya tahun lepas (2012) yang paling sikit entry..blogshop pun tergendala-bersawang dan penuh habuk..oh tidak!! Aku perlu bangkit dan teruskan perjuangan cita-cita ku..
 
 

Sunday, December 30, 2012

Yarn Galore!

Assalamu'alaikum wbt..
Ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah di atas segala nikmatMu dan kurniaanMu yang
tidak terhingga..
 
A few weeks ago (can't remember when exact date), I bought few yarns for my stock..I just randomly pick the colour that catch my eyes..
 
 
 
 
Cuma beli 10 balls jer..kalau ikutkan hati, nak borong lagi but I keep reminding myself enough!! Eh, tertinggal 1 ball tak ambil gambar..takpelah takde rezeki dia nak interframe..still local brand yarn -Wina, cheap and affordable..
 
Well, I don't really know what I am going to crochet with these yarns...ermmm, nak buat apa yek ???
 
 
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...